Vijesti / Putovanja

IDEALNA DESTINACIJA ZA GEJEVE OVOG LETA

Seks-turizam u Dalmaciji

Seks-turizam u Dalmaciji
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: PINTEREST.COM

Novosti.rs25.7.2015

Splitske agencije nude krstarenja za homoseksualce, svingere i nudiste. Ističu kako je Hrvatska već postala poznata gej destinacija, a garantuju slobodu, privatnost i diskreciju.

Konzervativna Dalmacija ovu letnju sezonu promoviše na malo neuobičajen način, jer lokalna turistička agencija iz Splita jasno i glasno sprema krstarenja za svingere, nudiste i homoseksualce. Pikantni aranžmani, iako su i do sada postojali u privatnim režijama, od ove turističke sezone zvanično se prodaju.

Sloboda na odmoru je ono što turisti žele - kaže, za„Novosti“ menadžer splitske agencije. - Na lepom Jadranskom moru ljudi bi trebalo da se osećaju opušteno, naravno uz one koji dele njihovo interesovanje. Neki podaci govore da u centralnoj Evropi ima više od milion svingera. Krstarenja će biti specijalizovana za određene grupe, pa će tako svingeri, gejovi i nudisti krstariti odvojeno.

FOTOGRAFIJA: NEWNOVNEXT.COM

Hrvatski seks-turizam trebalo bi da privuče goste koji bi želeli da se odmaraju i obilaze Vis, Šoltu, Split, Brač, Hvar, Korčulu, ali i mnoga druga ostrva. Nemački turisti biće, kako smatra Anibalijeva, najbrojniji, ali neće izostati ni Britanci i Amerikanci. To su gosti od 35 do 55 godina, uglavnom dobro situirani, koji nemaju dece ili su ona odrasla.

- Svake godine Hrvatsku obalu poseti veliki broj gej turista, ali i svingera - priča Anibalijeva, menadžer ove agencije. - Mislim da će ovo biti idealna prilika da obiđu i Dalmaciju. Uz to, više će uživati u uvalama nego na javnim plažama. Gosti će, ipak, pretežno boraviti na brodu, pa se nude aranžmani s punim pansionom. Mediteranska kuhinja, specijaliteti od ribe i morski plodovi glavni su aduti naših kuvara.

Kako objašnjava, najlošije što može da se dogodi gostima na ovim krstarenjima jeste da se pomešaju po kabinama. Po svemu sudeći, za finansijski uspešnu sezonu više nisu dovoljni samo more i lepo vreme.

OSTALI ČLANCI

Relax putovanja za parove

PUTOVANJA

Relax putovanja za parove

Relax putovanja za LGBT parove su veoma popularna. Neki žele samo da se odmore, neki da postave najznačajnije pitanje, a neki da proslave sklopljen brak.

Omiljena europska gay destinacija

PUTOVANJA

Omiljena europska gay destinacija

Siciliju definišu velike suprotnosti. Na nekim mjestima bićete zapanjeni luksuzom prekrasnih vila, a na nekim ćete se mjestima upitati: jesam li pogriješio vijek?

Američka gej prestonica

PROVINCETOWN

Američka gej prestonica

Provincetown (Provinstaun), gradić u Masačusetsu od nepune 3 000 stanovnika, smješten je na krajnjem sjeveroistoku Rta Kejp Kod.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

Evrovizija 2016

sicer, četvrtak, 14.4.2016 / 12:26

Gay život u Zagrebu

marc, četvrtak, 7.4.2016 / 19:21

Mlađi ili stariji?

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:18

Royal Revolt 2

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:15

Kineski restoran

marc, sreda, 23.3.2016 / 13:57

Modni dizajneri i stilisti

petstopet, sreda, 23.3.2016 / 13:32

Gay mačak raskrinkan

Heisenberg, sreda, 23.3.2016 / 9:53

Gay jezik polari

Heisenberg, ponedeljak, 21.3.2016 / 18:06

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se