Vijesti / Svijet

REKLAMA U KOJOJ JE PREDSTAVLJENA NEMAČKA KANCELARKA

Kampanja koja je šokirala Nemačku

Kampanja koja je šokirala Nemačku
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: YOUTUBE/SCREENSHOT

Dominomagazin / Kurir.rs25.7.2015

Reklamna kampanja za novi nemački časopis za lezbijke „Straight“ uzburkala je strasti zbog videa u kojem se kao glavna protagonistkinja pojavljuje žena koja neverovatno podseća na Angelu Merkel.

Iako je pojava Merkelove dvojnice u ovoj reklamnoj kampanji izazvala dosta uzbuđenja širom Nemačke, urednici časopisa „Straight“ tvrde kako im namera nije bila izazvati nekakav sukob, već poslati jasnu poruku nemačkoj vladi: „Zakoni o ravnopravnosti za LGBT osobe su zastareli, a toga je svesna čak i Angela Merkel“, prenosi Pink News.

Reklame su objavljene u nedelji koja je bila poprilično porazna za nemačku kancelarku, kojoj je u samo sedam dana uspelo da se čvrsto usprotivi istopolnim brakovima i osetljivoj grupaciji mladih imigranata u Nemačkoj.

„Za mene lično, brak je zajednica muškarca i žene tako ja na to gledam, ali podržavam životna partnerstva", izjavila je Merkelova u nedavnom intervjuu.

U Nemačkoj su dozvoljena životna partnerstva, kojima su omogućena pojedina prava iz bračne zajednice, no CDU/CSU koalicija kancelarke Merkel odbija prihvatanje istopolnog braka, bez obzira na višekratne zahteve LGBT aktivista, opozicionih lidera i samog nemačkog naroda.

OSTALI ČLANCI

Romea i Romeo

SVIJET

Romea i Romeo

Zvaničnici Verone najavili su kako će njihova čuvena atrakcija, takozvani balkon Romea i Julije, biti otvorena i za sklapanje građanskih unija.

Decenijama pogrešno optuživan za širenje HIV-a

GAY-SERBIA.COM

Decenijama pogrešno optuživan za širenje HIV-a

Gaetan Dugas je bio stjuart u "Air Canada" i označen je kao nulti pacijent u studiji iz 1984. godine koju je napravio amerčki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Preminuo Guido Westerwelle

POZNATI

Preminuo Guido Westerwelle

Bivši nemački ministar inostranih poslova i predsednik Stranke slobodnih demokrata Gvido Vestervele preminuo je od leukemije u 54. godini, saopštila je...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

Evrovizija 2016

sicer, četvrtak, 14.4.2016 / 12:26

Gay život u Zagrebu

marc, četvrtak, 7.4.2016 / 19:21

Mlađi ili stariji?

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:18

Royal Revolt 2

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:15

Kineski restoran

marc, sreda, 23.3.2016 / 13:57

Modni dizajneri i stilisti

petstopet, sreda, 23.3.2016 / 13:32

Gay mačak raskrinkan

Heisenberg, sreda, 23.3.2016 / 9:53

Gay jezik polari

Heisenberg, ponedeljak, 21.3.2016 / 18:06

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se