Vijesti / X-rated

ZDRAVLJE I LJEPOTA

Namirnice za superpotenciju

Namirnice za superpotenciju
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: GOOGLE.COM

telegraf.rs21.8.2017

Da bi vaš vršnjak u svakoj prilici savršeno funkcionisao, nije potrebno mnogo. Samo je potrebno malo pažnje obratiti na ishranu i uspjeh neće izostati.

I ako svaki muškarac priželjkuje snažan libido, erekciju koja nikada ne izostaje i spermu bez mane, to nažalost nije uvijek tako, zbog faktora kao što su starenje ili uzimanja pojedinih medikamenata. Međutim, nema potrebe da očajavate. Da bi vaš penis zauvijek perfektno funkcionisao, biće dovoljno samo da posegnete za pravom dozom vitamina.

Vitamin C

Vitamin C, osim u limunu, nalazi se u svim ostalim agrumima, ali i paprici, krompiru i jagodama. Njegova moć povećava protok krvi, što je važno jer je ovo ključno za ostvarivanje erekcije. Arterije koje idu prema penisu se šire, dok se vene koje idu od tog područja sužavaju, a upravo vitamin C pomaže u dovodu krvi do penisa i postizanju erekcije. Osim toga, vitamin C smanjuje rizik od infekcija urinarnog trakta. Međutim, važno je da pripazite i ne uzmete preveliku dozu vitamina C ukoliko želite da izbjegnete stomačne tegobe. Preporučena doza je oko 90 miligrama.

Folna kiselina / vitamin B9

Folna kiselina je prirodni vitamin koji se nalazi u hrani, dok je vitamin B9 isto to, samo dobijeno veštačkim putem. Otkako su istraživanja pokazala da smanjuje rizik od ozbiljnih urođenih mana kod beba, u SAD vitamin B9 kao aditiv se dodaje u testenine, žitarice i brašno. Međutim, studije su pokazale da folna kiselina smanjuje i brojne abnormalnosti sperme, dok neki naučnici tvrde kako u kombinaciji s cinkom folna kiselina može da poveća broj spermatozoida. Kako biste u organizam uneli dovoljnu količinu folne kiseline, jedite grašak, avokado i špargle ili, ako više volite slatko, posegnite za bananama, papajom i dinjom, a “pali” i sok od paradajza.

FOTOGRAFIJA: GOOGLE.COM

Karnitin i vitamin E

I ako karnitin nije vitamin, na penis i aktivnost sperme blagotvorno djeluje slično kao i vitamin E. Karnitin se ne smatra jednim od esencijalnih nutrijenata, a proizvodi ga i samo tijelo, tačnije stvaraju ga jetra i bubrezi, a dodatnu količinu možete da unesete i jedući junetinu, sladoled i čedar sir. Veća količina karnitina u tijelu pomaže kod seksualne disfunkcije, a poboljšava kvalitet i mobilnost sperme. Vitamin E deluje kao antioksidans, jača imuni sistem, sprečava opasno zgrušavanje krvi. Vitamin E nalazi se u bademu, kikirikiju i sjemenkama suncokreta.

Vitamin B12

Nedostatak vitamina nikada nije poželjan, pogotovo kada se radi o vitaminu koji je važan za nerve i krvne ćelije. Vitamin B12 smanjuje rizik od anemije, stanja koje nas čini veoma slabim i umornim, a samim tim opada i libido. Ovaj vitamin nalazi se u jagnjetini, džigerici, sardinama, a poveća količina skriva se u školjkama, govedini, jajima i nekim vrstama sira. Rizik od manjka ovog vitamina najizraženiji je kod osoba starijih od 60 godina, a uzrok za to naučnici još ne znaju. Kod starijih muškaraca nedostatak ovoga vitamina povezuje se s manjim brojem spermatozoida, ali i s njihovom manjom pokretljivošću.

Nijacin /vitamin B3

Još jedan vrlo važan kompleks vitamina B je B3. Nijacin je veoma važan po pitanju seksualnog života jer potpomaže stvaranje seksualnih hormona i poboljšava cirkulaciju. Osim toga, ovaj vitamin ima važnu ulogu po pitanju regulisanja spavanja i erekcije. Vitamin B3 nije nužno unositi suplementima, već ga sasvim dovoljno ima u zdravoj i raznovrsnoj ishrani, kao što je korjenasto povrće, crveno meso i mlijeko.

OSTALI ČLANCI

Kad mama kaže da je lezbijka

X-RATED

Kad mama kaže da je lezbijka

Uvijek je za LGBT osobe škakljivo autati se vlastitim roditeljima. Od prihvaćanja do odricanja, narativa je o obznanivanju vlastite seksualnosti mnogo. No, što je s roditeljima koji se tek sada ohrabruju autati svojim obiteljima?

Najprljaviji gej pornići snimaju se u Beogradu

UDRI MUŠKI

Najprljaviji gej pornići snimaju se u Beogradu

Porno-glumac i reditelj Kolin O'Nil hvalio se da je "Muški svet" realizovao u jednom elitnom hotelu, a stranci sve više u poslednje vreme za orgijanje iznajmljuju i vile na Dedinju.

Odbojkaš u ženskoj ligi

SPORT

Odbojkaš u ženskoj ligi

Proteklog vikenda u Italiji se dogodio jedan presedan koji nije zapamćen u Evropi. Na utakmici talijanske ženske odbojkaške lige A-2 za ekipu Ento Olbia na gostovanju kod Micera Pezaro...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

Evrovizija 2016

sicer, četvrtak, 14.4.2016 / 12:26

Gay život u Zagrebu

marc, četvrtak, 7.4.2016 / 19:21

Mlađi ili stariji?

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:18

Royal Revolt 2

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:15

Kineski restoran

marc, sreda, 23.3.2016 / 13:57

Modni dizajneri i stilisti

petstopet, sreda, 23.3.2016 / 13:32

Gay mačak raskrinkan

Heisenberg, sreda, 23.3.2016 / 9:53

Gay jezik polari

Heisenberg, ponedeljak, 21.3.2016 / 18:06

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se