Vijesti / X-rated

X-RATED

Kad mama kaže da je lezbijka

Kad mama kaže da je lezbijka
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: CROL.HR

crol.hr12.10.2017

Uvijek je za LGBT osobe škakljivo autati se vlastitim roditeljima. Od prihvaćanja do odricanja, narativa je o obznanivanju vlastite seksualnosti mnogo. No, što je s roditeljima koji se tek sada ohrabruju autati svojim obiteljima?

"My Lesbian Mums" prati Jillian Stewart čija se majka Susan autala prije 20 godina. Ona i njezina partnerica Gerrie 2014. godine postale su prvi istospolni par koji se vjenčao u Škotskoj. Unatoč tom povijesnom podatku, Susan i Gerrie kažu da za njih nije sve bilo tako blistavo. S obzirom na to da je Jillian kad joj se majka autala imala samo četiri godine, seksualnost njezine majke za nju nije bila velika stvar, no kasnije je doznala da je ostatak obitelji nije tako lako prihvatio. Njezini baka i djed znali su da je Susan lezbijka, što nije slučaj i s njezinim prijateljima, od kojih je seksualnost panično skrivala bojeći se kako bi reagirali. Jednom je prilikom čak i pitala Jillian i njezina brata Jamieja srame li je se, no oni su odgovorili negativno.

Kako je Jillian bila veoma mlada, ne sjeća se je li bilo uvredljivih komentara na njezinu obitelj, no ističe kako se Jamie uvijek znao našaliti pa je u njegovu školskom godišnjaku napisano: "more mummies than an Egyptian pyramid". Drugačije iskustvo imale su dvije kćeri druge žene, Gerrie. Njezina starija kći Anne također je lezbijka i kad se autala, okolina nije osobito dobro reagirala. Zbog toga je njezina mlađa kći Elaine, koja je imala 11 godina kad se Gerrie autala, dugo skrivala seksualnost svoje majke, kako se negativni komentari ne bi ponovili. Iako smatra da su je događaji iz djetinjstva pomalo obilježili, Elaine prihvaća svoju obitelj i ne osjeća da ju je to iskustvo značajnije traumatiziralo.

FOTOGRAFIJA: CROL.HR

Anne, inače vlasnica velike tvrtke u Majorci, ističe kako joj je autanje njezine majke bilo pomalo smiješno jer su se u to doba u popularnoj seriji "Prijatelji", inače kritiziranoj zbog površnog i pogrdnog prikaza homoseksualnosti, pojavile majke lezbijke. U dokumentarcu se postavlja i pitanje je li se odnos prema autanju roditelja promijenio pa Jillian razgovara i s nedavno vjenčanim gej parom o njihovu iskustvu autanja djeci. Ističe kako je zanimljivo da ih muče slični problemi o kojima je brinula i njezina majka, poput pitanja hoće li im netko oduzeti djecu i hoće li biti zlostavljana zbog njih, pa zaključuje da se nije mnogo što promijenilo, no vjeruje kako će njihova djeca ipak biti izuzetno sretna. Svoje iskustvo zaključuje vjerovanjem da svaki roditelj, bez obzira na seksualnost, želi najbolje za svoje dijete i da se roditelje ne bi trebalo diskriminirati na osnovi seksualnosti. Ističe se da imati gej roditelje daje drugačiju perspektivu odrastanju i, u konačnici, može biti poprilično kul.

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Namirnice za superpotenciju

ZDRAVLJE I LJEPOTA

Namirnice za superpotenciju

Da bi vaš vršnjak u svakoj prilici savršeno funkcionisao, nije potrebno mnogo. Samo je potrebno malo pažnje obratiti na ishranu i uspjeh neće izostati.

Najprljaviji gej pornići snimaju se u Beogradu

UDRI MUŠKI

Najprljaviji gej pornići snimaju se u Beogradu

Porno-glumac i reditelj Kolin O'Nil hvalio se da je "Muški svet" realizovao u jednom elitnom hotelu, a stranci sve više u poslednje vreme za orgijanje iznajmljuju i vile na Dedinju.

Odbojkaš u ženskoj ligi

SPORT

Odbojkaš u ženskoj ligi

Proteklog vikenda u Italiji se dogodio jedan presedan koji nije zapamćen u Evropi. Na utakmici talijanske ženske odbojkaške lige A-2 za ekipu Ento Olbia na gostovanju kod Micera Pezaro...

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

Evrovizija 2016

sicer, četvrtak, 14.4.2016 / 12:26

Gay život u Zagrebu

marc, četvrtak, 7.4.2016 / 19:21

Mlađi ili stariji?

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:18

Royal Revolt 2

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:15

Kineski restoran

marc, sreda, 23.3.2016 / 13:57

Modni dizajneri i stilisti

petstopet, sreda, 23.3.2016 / 13:32

Gay mačak raskrinkan

Heisenberg, sreda, 23.3.2016 / 9:53

Gay jezik polari

Heisenberg, ponedeljak, 21.3.2016 / 18:06

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se