Vijesti / TV i film

NA CARTOON NETWORKU SRTANA TV SERIJA S LEZBIJSKIM LIKOVIMA

Prvi crtani s lezbijskim parom

Prvi crtani s lezbijskim parom
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: SCREENSHOT

GayEcho / Crol26.7.2015

Crtana serija „Stiven Junivers“ (Steven Universe) službeno je potvrđena kao prva koja se emituje na „Kartun netvorku“ (Cartoon Network), a da su jedne od glavnih protagonistkinja lezbijski par.

Stiven Junivers je dečak koji u svom pupku pronalazi dragulje s čarobnim moćima pomoću kojih štiti svemir, a te superjunakinje-dragulji su Garnet, Ametist i Perl. U nedavno prikazanim epizodama otkriva se kako je Garnet zapravo spoj dve draguljčice - Rubi i Safir.

Inače, crtani serijal od same premijere 2013. prima pohvalne kritike zbog načina na koji prikazuje žene, rodni i seksualni identitet, a bio je i prvi serijal Kartun netvorka koji je napravila žena - Rebeka Šugar. Ona je sad osmislila i sasvim posebnu vezu između dragulja Rubi i Safir, koja prevazilazi pojmove romantike: one su toliko zaljubljene da su odlučile da deluju kao jedno biće, piše onlajn magazin „ForTuNajn“ (FourTwoNine).

Nakon što su fanovi serijala pitali da li scena u kojoj njih dve plešu i kikoću se znači kako je njihova veza puno više od platonske, izvršni producent potvrdio je kako su one zapravo u romantičnoj vezi.

OSTALI ČLANCI

Biseksualna špijunka

LGBT - TV

Biseksualna špijunka

Uoči premijere filma "Atomic Blonde", Charlize Theron gostovala je u showu Andyja Cohena, a na pitanje zašto je važno da je junakinja koju glumi u filmu biseksualna odgovorila: "Zašto ne? Mislim, čudno je što toliko govorimo o tome, dosad bi to već trebalo biti normalno.

Film o časnoj sestri lezbijki Benedetti Carlini

TV I FILM

Film o časnoj sestri lezbijki Benedetti Carlini

"Blessed Virgin" ("Blagoslovljena djevica") naslov je novog filma Paula Verhoevena koji je odlučio portretirati časnu sestru iz 17. stoljeća...

Nova sezona serije Versaj

TV I FILM

Nova sezona serije Versaj

Britanska televizija koja je bila na meti pritužbi gledalaca zbog "previše seksa i golotinje" u seriji "Versaj". Medjutim nova sezona je počela!

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

Evrovizija 2016

sicer, četvrtak, 14.4.2016 / 12:26

Gay život u Zagrebu

marc, četvrtak, 7.4.2016 / 19:21

Mlađi ili stariji?

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:18

Royal Revolt 2

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:15

Kineski restoran

marc, sreda, 23.3.2016 / 13:57

Modni dizajneri i stilisti

petstopet, sreda, 23.3.2016 / 13:32

Gay mačak raskrinkan

Heisenberg, sreda, 23.3.2016 / 9:53

Gay jezik polari

Heisenberg, ponedeljak, 21.3.2016 / 18:06

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se