Vijesti / Putovanja

PROVINCETOWN

Američka gej prestonica

Američka gej prestonica
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: GOOGLE.COM

slobodnaevropa.org27.5.2017

Provincetown (Provinstaun), gradić u Masačusetsu od nepune 3 000 stanovnika, smješten je na krajnjem sjeveroistoku Rta Kejp Kod.

Njegove pješčane plaže sa dinama, stvorile su od Provinstauna poznatu turističku oazu. Do Bostona ima 89 km sa kojim je ljeti povezan trajektima i avionima. Provinstaun za američke prilike ima bogatu istoriju. Na mjesto gdje se danas nalazi gradić kojeg karakterišu lijepe ljetne kuće, zeleni vrtovi i brojni restorani u kojima služe najbolji jastog, riba i morski plodovi, daleke 1620. godine iskrcali su se prvi hodočasnici - pilgrim. U znak sjećanja na njih početkom 20. vijeka podignuta je spomenik kula, inače replika čuvenog zvonika Torre del Mangia iz Siene,. On je danas najveća atrakcija mjesta. U novijoj istoriji, Provinstaun postaje turistička oaza koja privlači milione Amerikanaca ali posljednjih godina sve više turista iz raznih krajeva svijeta. No, ono po čemu je poseban jeste epitet vodeće destinacije gej turizma u sjevernoj Americi.

Od maja do oktobra u gradić od nepunih tri hiljada stanovnika slivaju se rijeke gej turista sa svojim partnerima, djecom i prijateljima, a lokalni turistički radnici spremno ih dočekuju i nude sadržaje zbog kojih uostalom oni iz godine u godinu dolaze u sve većem broju. Većina ljudi koji ovdje dolaze iznajmljuju kuće i sobe, neki se smjeste u par hotela u Provinstaunu i svi hoće da budu blizu centra, gdje se odvija noćni život i gdje se održavaju dnevne žurke. Dakle, mi smo osmislili taj događaj na način da nikom ne govorimo gdje će i kako da se smjesti. Imaju opcije od kampovanja za 25 dolara za noć ili da iznajme hotelsku sobu od 600 dolara za noć, govore u Provinstaunu. Provinstaun je iskoristio svoju šansu da razvija ponudu i za gej turiste i tako je odavno ušao u klub destinacija poput Sitgesa u Španiji ili Mikonosa u Grčkoj.

FOTOGRAFIJA: GOOGLE.COM

OSTALI ČLANCI

Relax putovanja za parove

PUTOVANJA

Relax putovanja za parove

Relax putovanja za LGBT parove su veoma popularna. Neki žele samo da se odmore, neki da postave najznačajnije pitanje, a neki da proslave sklopljen brak.

Omiljena europska gay destinacija

PUTOVANJA

Omiljena europska gay destinacija

Siciliju definišu velike suprotnosti. Na nekim mjestima bićete zapanjeni luksuzom prekrasnih vila, a na nekim ćete se mjestima upitati: jesam li pogriješio vijek?

Top 10 gay friendly država

PUTOVANJA

Top 10 gay friendly država

Gay turizam se proteklih desetak godina razvija polako ali sigurno, no uzmemo li u obzir činjenicu kako je svaka peta osoba gay orijentirana, ovo i nije podatak koji bi trebao čuditi.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

Evrovizija 2016

sicer, četvrtak, 14.4.2016 / 12:26

Gay život u Zagrebu

marc, četvrtak, 7.4.2016 / 19:21

Mlađi ili stariji?

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:18

Royal Revolt 2

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:15

Kineski restoran

marc, sreda, 23.3.2016 / 13:57

Modni dizajneri i stilisti

petstopet, sreda, 23.3.2016 / 13:32

Gay mačak raskrinkan

Heisenberg, sreda, 23.3.2016 / 9:53

Gay jezik polari

Heisenberg, ponedeljak, 21.3.2016 / 18:06

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se