Vijesti / Putovanja

PUTOVANJA

Omiljena europska gay destinacija

Omiljena europska gay destinacija
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: NEZAVISNE.COM

nezavisne.com29.7.2017

Siciliju definišu velike suprotnosti. Na nekim mjestima bićete zapanjeni luksuzom prekrasnih vila, a na nekim ćete se mjestima upitati: jesam li pogriješio vijek?

Zbog jakih zimskih vjetrova most između kopna Italije i Sicilije nije nikada napravljen. Tako je najveći talijanski otok ostao je djelimično izolovan od ostatka zemlje i u mnogočemu zadržao tradiciju. Ljudi su srdačniji nego na sjeveru, opušteniji, red, rad i disciplina im nisu na prvom mjestu. Vidljivo je to na zgradama s oronulih fasada, haotičnom prometu ili na smeću kojeg ponegdje ima za izvoz. No sve su to sitnice naspram užitka u ljepoti prirode, trgova, parkova, fontana, spomenika, utvrda... Posjetiti Siciliju, doživljaj je za cijeli život. I pri tome ne potrošiti puno. Jug Italije je mnogostruko jeftiniji nego sjever pa je i to vjerojatno jedan od glavnih motiva velikog broja turista, posebice talijanskih.

Talijani su ove godine, po preporuci vlade, odlučili potaknuti svoju privredu, ne ostavljajući evre izvan zemlje, pa su strane plaže uglavnom zamijenili domaćima. Sicilija je, očekivano, najviše profitirala. Najimućniji su ljetovali u Taormini, sicilijanskom odredištu broj jedan mondenog svijeta. Gradić smješten na brdu, na istočnoj strani otoka, proslavio je njemački fotograf Wilhelm von Gloeden još krajem 19. vijeka kada je napravio seriju čuvenih, i tada šokantnih, erotskih fotografija obnaženih mladića na antičkim ostacima, privukavši time pažnju svjetske javnosti. S godinama je ugled Taormine sve više rastao, posebno zbog slavnih glumica i glumaca koji su tu ljetovali. Njihove slike i danas se mogu vidjeti na svakom koraku. Koliko je Taormina popularna vidi se i po najnovijoj reklamnoj kampanji Dolce& Gabbane s Monicom Beluči ispod čije slike piše "Love in Taormina".

FOTOGRAFIJA: NEZAVISNE.COM

Sicilija je ljetno LGBT odredište broj jedan u Italiji. Iako konzervativniji od sjevernjaka pa voditi momka pod ruku ako ste muško ili djevojku ako ste žensko po centrima gradova i nije nešto za preporučiti, Sicilijanci su vrlo tolerantni. Biti gej gotovo da je uobičajena pojava, posebno ljeti kada se na sicilijanske trgove, plaže, diskoteke, barove spuste gej turisti. Sicilija dakako nije London, Berlin ili Milano, gdje gotovo da niko više ne pravi razliku između gej ili straight parova, ipak riječ je o jugu Italije. Osjećaj slobode, itekako je prisutan na najvećem talijanskom otoku.

Najprometnija gay plaža na istočnoj strani Sicilije je plaža podno gradića Taormina, duga, pješčana plaža, smještena podno strmih obronaka brda na čijem se vrhu nalazi najelitnije sicilijansko turističko odredište. Koliko su gay i straight pojedinci navikli jedni na druge svjedoči i činjenica da je odmah do gej dijela plaže i hetero dio, pa se tik do uglavnom muško-muških parova igraju djeca s kanticama za plažu. Neki odjeveni u kupaće kostime, a neki bez njih. Gej kupačice i kupači, koriste dolazak na plažu prije svega da bi se družili, okupali i osunčali. Gej plaže se po malo čemu razlikuju od straight plaža, kupači su opušteni, neopterećeni svojim seksualnim sklonostima. Rezultat je pozitivna energija.

FOTOGRAFIJA: NEZAVISNE.COM

OSTALI ČLANCI

Relax putovanja za parove

PUTOVANJA

Relax putovanja za parove

Relax putovanja za LGBT parove su veoma popularna. Neki žele samo da se odmore, neki da postave najznačajnije pitanje, a neki da proslave sklopljen brak.

Američka gej prestonica

PROVINCETOWN

Američka gej prestonica

Provincetown (Provinstaun), gradić u Masačusetsu od nepune 3 000 stanovnika, smješten je na krajnjem sjeveroistoku Rta Kejp Kod.

Top 10 gay friendly država

PUTOVANJA

Top 10 gay friendly država

Gay turizam se proteklih desetak godina razvija polako ali sigurno, no uzmemo li u obzir činjenicu kako je svaka peta osoba gay orijentirana, ovo i nije podatak koji bi trebao čuditi.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

Evrovizija 2016

sicer, četvrtak, 14.4.2016 / 12:26

Gay život u Zagrebu

marc, četvrtak, 7.4.2016 / 19:21

Mlađi ili stariji?

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:18

Royal Revolt 2

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:15

Kineski restoran

marc, sreda, 23.3.2016 / 13:57

Modni dizajneri i stilisti

petstopet, sreda, 23.3.2016 / 13:32

Gay mačak raskrinkan

Heisenberg, sreda, 23.3.2016 / 9:53

Gay jezik polari

Heisenberg, ponedeljak, 21.3.2016 / 18:06

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se