Vijesti / Putovanja

PUTOVANJA

Relax putovanja za parove

Relax putovanja za parove
Podijeli
FacebookGoogle plusLinkedInStumbleuponTwitter

FOTOGRAFIJA: GAYCOUPLEINSTITUTE.ORG

gayecho.com10.9.2017

Relax putovanja za LGBT parove su veoma popularna. Neki žele samo da se odmore, neki da postave najznačajnije pitanje, a neki da proslave sklopljen brak.

Novinari magazine BusinessInsider su pitali stručnjake i turističke agencije koje su to najbolje destinacije za pripadnike LGBT populacije. I dok se trude da izbjegnu mjesta poput Rusije ili nekih arapskih zemalja, postoji previše mjesta koji će oženjene gej parove dočekati raširenih ruku.

1. Puerto Vallarta i Punta Mita, Meksiko

Puerto Vallarta je odmaralište na obali Pacifika u Meksiku koje odiše starim španskim duhom, peskovitim plažama i talasima za surfovanje. Grad ima i nekoliko gej hotela, kao što je npr. hotel Mercurio. Međutim, prema rečima glavnog i odgovornog urednika gej magazina Man About World Eda Salvata, Punta Mita je mnogo mirnije mesto i može biti odlična zamena za one koji planiraju medeni mesec u Meksiku.

2. Provinstaun, Kejp Kod, Masačusets

Smešten na vrhu Cape Coda, Provincetown je prelepo odmaralište koje je svakom gej putniku zacrtano na njihovim mapama. Ovo je prava Meka za gej populaciju, što je čini odličim odabirom za one koji idu na medeni mesec. Poznato je po svojim drag shows, restoranima, neverovatnim plažama, kao i aktivnoj gej zajednici koja živi tamo decenijama.

3. Tel Aviv, Izrael

Tel Aviv je najprijateljskija gej destinacija na Bliskom Istoku. Sa svojim besnim i opuštenim noćnim životom i predivnim plažama, nije iznenađujuće da što baš ovaj izraelski grad privlači mnoge gej turiste.

4. Havaji

Havaji su najpopularnija destinacija iz nekog esencijalnog razloga, za gej, kao i strejt parove. Većina se odluči da provede nekoliko dana u Honoluluu, koristeći sve lepote koje im pružaju tamošnji restorani i barovi, pre nego što se osame na ostrvima Kauai I Maui. Većina hotela na Havajima ima u ponudi ceremonijalne dočeke za sve parove, a posebne za gej populaciju. To je deo celog ‘aloha’ načina razmišljanja, a isto tako je i odličan biznis.

5. Rio de Žaneiro, Brazil

Rio je definitivno seksi i vrela destinacija sa predivnim plažama, fantastičnim restoranima i bogatim noćnim životom za gej parove. Rio je savršen. Plaže su izuetne, jer tamo ljudi ne leže. Oni su tamo rođeni i tamo provode ceo svoj životni vek. Na plažama ćete dobiti masažu, neko će vam skuvati jelo ili možete da odete na paraglajding. Narod je jako otvoren, doćekaće vas raširenih ruku. Gej parovi bi posebno trebalo da se opredele za plažu Kopakabana.

FOTOGRAFIJA: COUPLEOFMEN.COM

6. Las Vegas, Nevada

Vegas može biti poznat kao ‘grad greha’, ali je i odlično mesto za ljubavne parove. Predstave, restorani, hoteli i mnogo toga. Ljudima koji provode baš ovde svoj medeni mesec, neće biti uopšte dosadno. Hoteli i odmarališta su otvoreni za LGBT populaciju. Postoji mnogo gej odmarališta kao što je najpoznatiji The blue Moon. Noćni klubovi i žurke čine ovo mesto još popularnijom destinacijom.

7. Pariz, Francuska

Francuska je prošle godine legalizovala istopolne brakove, ali je ova zemlja još odavnina prijateljski nastrojena prema gej populaciji. Među gradovima, treba definitivno odabrati prestonicu Pariz, koji je najbolje mesto za medeni mesec u celoj Evropi.

8. Argentina

Argentivna je izuzetno naklonjena gej populaciji, a i prva je zemlja južne Amerike koja je legalizovala istopolne brakove. Glavni grad Buenos Ajres, je senzualan i moderan grad koji je idealan za medeni mesec. Uživaćete istražujući kafiće, antikvarnice, a možete sa lokalcima da naučite i da igrate tango.

9. San Francisko, Kalifornija

Pošto je srušen zakon o zabrani istopolnih brakova u Kaliforniji, ova zemlja velikih mogućnosti, može da se pohvali svojom zrelošću da ugosti gej parove i organizuje gej venčanja. I naravno, sam epicentar LGBT zajednice, jeste San Francisko, gde se i održavaju različite ceremonije i svečanosti, u kojima je glavni akter upravo gej populacija. Grad obiluje svetski poznatim restoranima, hotelima i radnjama, osiguravajući mlade parove da će ih štošta na njihovom medenom mesecu okupirati.

10. Vankuver, Kanada

Kanada je poznata po svojim ljubaznim građanima, prekrasnim pejzažima sela, kao i svojim liberalnim zakonima. Sve to, čini je atraktivnom destinacijom za relax odmor, kao i za novopečene gej parove.

FOTOGRAFIJA: PINIMG.COM

POVEZANI ČLANCI

OSTALI ČLANCI

Omiljena europska gay destinacija

PUTOVANJA

Omiljena europska gay destinacija

Siciliju definišu velike suprotnosti. Na nekim mjestima bićete zapanjeni luksuzom prekrasnih vila, a na nekim ćete se mjestima upitati: jesam li pogriješio vijek?

Američka gej prestonica

PROVINCETOWN

Američka gej prestonica

Provincetown (Provinstaun), gradić u Masačusetsu od nepune 3 000 stanovnika, smješten je na krajnjem sjeveroistoku Rta Kejp Kod.

Top 10 gay friendly država

PUTOVANJA

Top 10 gay friendly država

Gay turizam se proteklih desetak godina razvija polako ali sigurno, no uzmemo li u obzir činjenicu kako je svaka peta osoba gay orijentirana, ovo i nije podatak koji bi trebao čuditi.

STARIJI ČLANCI

NAJNOVIJA AŽURIRANJA FORUMA

Evrovizija 2016

sicer, četvrtak, 14.4.2016 / 12:26

Gay život u Zagrebu

marc, četvrtak, 7.4.2016 / 19:21

Mlađi ili stariji?

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:18

Royal Revolt 2

andjjkk, četvrtak, 7.4.2016 / 9:15

Kineski restoran

marc, sreda, 23.3.2016 / 13:57

Modni dizajneri i stilisti

petstopet, sreda, 23.3.2016 / 13:32

Gay mačak raskrinkan

Heisenberg, sreda, 23.3.2016 / 9:53

Gay jezik polari

Heisenberg, ponedeljak, 21.3.2016 / 18:06

POPULARNI ČLANCI

Registrujte se